BRZI GONZALES

Gladana. Sama. Ne mogu da se vrzmam po kuhinji. Hoću da jedem odma'. I šta nastane? Pa, ovo, što ja nazvah Brzi Gonzales!!!

Za omlet:
2 jaja
1/2 paradajza
3 šnite praške šunke 
2 kašičice kisele pavlake 
so, biber po želji
malo ulja
Za tortilje:
150 ml tople vode
300 g belog pšeničnog brašna 
1/2 kašićice soli

Priprema: Prvo, ispeći tortilje sa  malo ulja. Od navedenih sastojaka za tortilje umesiti testo i ostaviti da odstoji 5-10 min. Zatim, testo urolati u valjak i iseći na male parčiće. Svako parče ponovo protrljati kroz dlanove, kako bi se dobile kuglice. Zatim, svaku rastanjiti oklagijom (da bude što tanja) i peći na vrelom teflonu (sa ili bez podmazivanja uljem). U toku pečenja, nakon okretanja jedne strane, blago salvetom pritiskati odozgo kako bi bile šupljikave. Ostaviti ih i premazati sa malo pavlake, dok su još tople. Zatim,  sastojke za omlet pripremiti, i zajedno ih ubaciti na vruće ulje. Propržiti sa jedne strane, a zatim okrenuti i nastaviti. Ukloniti sa ringle i polovinu omleta spustiti na jednu tortilju, preklopiti, pa to isto učiniti i sa drugom i PRIJATNO!!!

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

3 коментара: