PERECE

Još jedan divan recept za popularne grickalice, moje drage Marije.

250 g margarina
1 supena kašika masti
2 jaja
(1 celo + žumance)
so prema ukusu
brašna prema potrebi
2 dl mleka
20 g svežeg Alpha kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
(belance za premaz)
susam po potrebi 

Priprema: 
U toplo mleko dodati kvasac, so i šećer, te fino promešati (da se kvasac rastopi), pa ostaviti da naraste. Dobro umutiti omekšali margarin i mast (da bude penasto), dodati celo jaje i žumance, posoliti i nastaviti mućenje. U tako pripremljenu smesu dodati nadošli kvasac i dodati brašna da se zamesi glatko i mekano testo.Testo ne sme biti tvrdo. Potom, razviti testo na debljinu po želji i vaditi modlicom testo. Dobijene oblike staviti na pleh, premazati umućenim belancem i posuti susamom. Peći u urejanoj rerni na 180-200 stepeni C, dok perece ne dobiju rumenkastu boju. 

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар