PILEĆE ŠNICLE

 Šnicle od piletine
pileće grudi (belo meso)
2 jaja
3 kašičice soli
1 kašičice bibera
3 supene kašike piva (po ukusu)
2-3 supene kašike brašna 
1 dl ulja

Priprema: Meso odvojiti od koske, oprati, osušiti papirnim ubrusom i izrezati po dužini na što tanje komade, kako bi se dobili lepi fileti. Blago izlupati tučkom za meso, začiniti sa obe strane i ostaviti do pohovanja. Ulupati jaja, dodati so i biber, brašna i piva (ukoliko volite tako) ili vode,  i sve dobro umešati da bude malo slično smesi za palačinke. U manjoj, dubljoj šerpi ugrejati ulje. U smesu umakati parčad mesa, lepo ih ocediti od viška smese i položiti u vruće ulje (položiti ih prvo onom stranom koja je do vas tj. spuštati u posudu od sebe). U zavisnosti od debljine fileta, peći od 3-5 minuta sa jedne strane, a zatim pržiti drugu stranu. Za vreme prženja, blago viljuškom pritiskati meso, kako bi bilo što bolje pečeno, a u isto vreme biće i hrskavije. Kada je meso prženo odložiti na ubrus da se ocedi. Služiti dok je toplo. 

Update, X/2014.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam.

Нема коментара:

Постави коментар