POGAČA SA SODOM-BIKARBONOM

Potrebni sastojci: 500 g brašna (+30-ak g za oblikovanje), ½ kafene kašike sode-bikarbone, ½ kafene kašike praška za pecivo, 1 kafena kašika soli, 3 supene kašike ulja, oko 300 ml tople vode.

Način pripreme: U dublju vanglicu prosejati brašno sa sodom i praškom za pecivo, dodati so, ulje i vodu pa zamesiti testo i oblikovati pogaču. Na pleh obložen pek-papirom premestiti pogaču i ostaviti da miruje desetak minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 250° C. Pred pečenje izbockati površinu pogače viljuškom. Smanjiti temperaturu na 220° C i peći oko 20 minuta.

 
Napomena: Ova pogača može se praviti i bez praška za pecivo ali se onda za navedenu količinu praška za pecivo poveća količina sode-bikarbone.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam.

Нема коментара:

Постави коментар