CVEKLASTA ČORBICA

Jako volim čorbice, pa neretko pripremam koješta. Mislim, sve je ukusno i na mestu ali malo-malo pa smućkam nešto novo. I ova čorbica nastala je upravo tako - napamet! Jako je ukusna i laka za pripremu. Jedino što bih naglasila jeste da sve treba seckati na krupne parčiće.
 
Pa, za čorbicu je potrebno: 1 crni luk, 1 praziluk, 3 šargarepe, 2 paškanata, 1/2  manjeg korena celera, 3 krompira, 2 veze blitve, 1/2 kg karfiola, 2 cvekle, 2 supene kašike ulja, 1 kašičica soli, 1 kašičica đumbira, 1/2 kašičice kima, 2 kašičice gustina, vode po potrebi.
Priprema: U hladno ulje dodati sitno iseckan crni luk i praziluk, kratko propržiti i dodati šargarepu, paškanat, celer, krompir, prethodno iseckane. Začiniti i dinstati petnaest minuta. Zatim, naliti vodom da ogrezne i kuvati da povrće blago omekša (20-ak minuta). Kada je omekšalo dodati cvetove karfiola (krupnije), cveklu i blitvu, pa kuvati još desetak minuta. Nakon toga, umešati gustin s malo vode i usuti u čorbicu. Sačekati da "baci ključ" i skloniti sa ringle.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

2 коментара:

  1. odlična juha ! I ja ih jako volim i nema dana bez tople juhice. Bilježim i ovu, puna je okusa, boje, zdravlja.... super !

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.