BUREK-PITA SA PAPRIKOM

Ovo je jedan od receptića koji već duže vreme stoji i čeka svojih pet minuta ali oni nikako da nastupe. Dva puta pogađajte ko je kriv? Hm, pa da, ja, naravno:( Nije pravedno s moje strane, jer me je kupio ukusom. Skoro da su zaboravljene fotkice, pa rekoh, da se ne zaboravi, jer burek ima zaista dobar ukus, evo predstavljam ga. Nije neobičan po načinu pripreme, već zbog ukusa pečene paprike, koja se tako fino provlači kroz svaki zalogaj. Može biti kvalitetan doručak, a brzo se pripremi i ako vam dođu nenajavljeni gosti:)
1/2 kg kora za pitu
2 jaja
2 dl jogurta
100-150 g kačkavalja
3 pečene paprike
1.5-2 dl kisele vode
so po potrebi
ulje po potrebi

Priprema: Paprike ispeći i očistiti od kožice i semenki. Rado koristim one iz zamrzivača, lakše je!!! Umutiti jaja sa jogurtom. Podmazati pleh uljem. Poređati dva reda kora, drugi red premazati kiselom vodom i smesom od jaja i jogurta. Ponavljati postupak uz posipanje narendanog kačkavalja otprilike sa polovinom kora. Zatim, uz premazivanje kiselom i smesom od jaja poređati dva-tri sloja sa cepkanom paprikom, pa nastaviti slaganje kao sa prvom polovinom kora. Odozgo staviti dve kore, lepo zaviti sa svih strana, izbockati viljuškom, preliti ostatkom smese i malo kisele i peći na 180-200 stepeni C, oko 20 minuta ili dok ne dobije zlatno-žutu boju. 

Slažete se da je jako lako pripremiti ovo, pa ako se odlučite da isprobate, jedva čekam da čujem Vaše utiske. Pozdrav, dragi moji blogeri.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

1 коментар:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.