KREM ČORBA OD POVRĆA

Hladni, ledeni, dani. Već nekoliko dana muči me nazeb i jedino što bih želela da sa sobom učinim jeste da se umotam u ćebe, ležim i srčem (o, da, mimo svakog bontona) lepu, krem čorbicu. I, evo, našla sam vremena sebe da izlečim i da se okrepim toplim, čorbastim, napitkom. Ukoliko se prepoznajete (a, iako se ne prepoznajete) pripremite ovu laku a tako ukusnu čaroliju i obradujte svoj organizam. Makar ćete na neko vreme zaboraviti spoljašnje temperature.
3 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 kocka juneće supe
2 veće šargarepe
brokoli (po želji)
karfiol (po želji)
(ili 1/2 paketa "Carske mešavine")
2 l vode
1 dl mleka
3 kašike gustina
soli prema ukusu 

Priprema: Na blago ugrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk. Posoliti. Dodati isečeno povrće (ili mešavinu), naliti sa vodom, pustiti da provri. Kada provri, dodati kocku juneće supe i nastaviti kuvanje. Pred kraj, rastvoriti gustin u mleku i usuti u ključalu čorbu. Služiti toplo.


Isprobala Branka

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam.

10 коментара:

  1. Sličnu čorbicu pravim i ja i odlična je !!

    ОдговориИзбриши
  2. dušu dalo za hladne zimske dane :)
    Ozdravi nam brzo Nale :*

    ОдговориИзбриши
  3. Ova corbica ce sigurno pomoci da se malo okrepis i ugrejes :) Zelim ti brzo ozdravljenje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Mmmm,...Sacekacu jesen da napravim ovo, posto volim povrtne corbe - zabiljezeno!

    ОдговориИзбриши
  5. Corbica bas po mom ukusu,moze jedan tanjir?:)Zelim ti da brzo ozdravis:)

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Nale, ozdravi nam brzo i hvala na ovoj corbici, bas prija u ove hladne, zimske dane!;)))

    ОдговориИзбриши
  7. Interesantno, moraćud a isprobam!
    Zanimljiv "blogić" (pre bih rekla, knjiga u najavi) :))

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala vam drage moje na zeljama za ozdravljenje i pohvalama za corbicu.
    Ico, samo napred, isprobaj jer je divna. A, sto se knjige tice, ko zna sta, od mog pisanija, moze jednog dana da ispadne??? :)

    ОдговориИзбриши