PUNJENE PEČURKE

Trudim se da koristim što više sezonskih namirnica, kako koje godišnje doba pristigne. Naravno, bez onih standardnih nikako se ne može. Tako da se jedna od onih standardnih - pečurke, i ovog puta našla na jelovniku. Ovog puta pripremala sam punjene pečurkice sa zeljem, sremušom, sirom i jajima, uz prilog od barenog povrća (krompir, šargarepa, celer). Fino sam se i skoro neopaženo provukla kroz kuhinju taj dan, tako da sam veći deo dana iskoristila za neke druge aktivnosti. Nije da se žalim kako previše vremena provodim u kuhinji, već hoću da Vam kažem da je ovo, ne samo ukusno i zdravo, već i brzo za pripremu. Pa, ako Vam zatreba nešto na brzinu evo predloga.
500 g šampinjona
200 g sira
2 jaja
2 veze zelja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka 
ili 
10-ak listova sremuša
2 supene kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
Prilog:
4 krompira
2 šargarepe
1 manji celer
voda
soli i začina prema ukusu 

Priprema: Pečurke fino obrisati i odvojiti kapice. Drškice i navedeno povrće iseckati. Na ulju propržiti luk, dodati iseckane drškice, beli luk, zelje, začiniti, blago prodinstati, pa dodati izdrobljen sir i jaja. Dobro sjediniti i time puniti kapice. Pečurke ređati u pleh sa pek-papirom i peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, oko 30 minuta. Za prilog - očišćeno i na kockice iseckano povrće fino obariti u malo vode, oko 10-ak minuta, začiniti i servirati uz pečurke. Brzo i fino... Uz salatu ili neki preliv, po Vašem ukusu, i eto ručka. 

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam.

7 коментара:

  1. Divno, divno, divno! A najdivnije sto ove sampinjone smem da papam dok sam na dijeti. Jedino ne smem prilog, ali ko ga sisa hihihi

    ОдговориИзбриши
  2. Prekrasne punjene gljive, ukusno i brzo gotovo.

    ОдговориИзбриши
  3. Zaista fine i jako lijepe i ja volim koristiti sezonske namjernice a sad sam na šparogama.

    ОдговориИзбриши
  4. Pečurke tako malo koristimo u našoj prehrani a tako su hranljive da su zaista dovoljne same po sebi za glavno jelo. Odlično! Trenutno imam još nekoliko punjenih u frižideru po Jasninom receptu.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala svima na poseti i lepim recima. Vidim da nas ima koji volimo pecurkice:) Pozdrav i veliki KISS svima.

    ОдговориИзбриши
  6. Preslatke su mi i lake za pravljenje ove kapice :) A i punjenje od zelja i drugih biljaka, mi se tek svidja.

    ОдговориИзбриши