BELE PIHTIJE

Pihtije sa jogurtom i majonezom

Potrebno: 6 dl jogurta, 40 g želatina, 300 g majoneza, 150-200 g šunke u listovima, 4 šargarepe (kuvane), 4 kisela krastavca, 4 jaja (tvrdo kuvana).

Priprema: Šargarepu i krastavce iseći na tanke štapiće, a jaja na kolutove. Zagrejati jogurt pa dodati želatin i dobro umutiti mikserom. Skloniti sa ringle i dodati majonez, pa ponovo umutiti. U (različite) modle ili kalup za pečenje hleba sipati dve-tri kutlače smese, a onda naneti malo šunke, zaliti s’ jogurtom, dodati šargarepu, jogurt, krastavce, jogurt, jaja, jogurt, opet šunka... i tako redom ponavljati dok se ne utroši materijal. Poslednji sloj mora biti jogurt. Ovako pripremljeno staviti u frižider na 24 sata, da se dobro stegne. Iseći na kockice ili šnite i služiti hladno. 

Napomena: Od navedenih sastojaka dobije se velika količina, dovoljna za veće slavlje. Ove pihtije često pravim sa smrznutom mešavinom za rusku salatu i ne dodajem kisele krastavce. Varijacije na ovu temu su brojne, na vama je da se igrate. Prijatno.

Bele pihtije sa povrćem i jogurtom

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар