KISELE PAPRIKE BARENE U ULJU


10 kg pradajz-paprike
(mogu i somborke na ovaj način)
6 l vode
2 dl esencije
2 dl ulja
150 g šećera
150 g soli

Pripema: Paprike oprati, oštrim nožem odseći drškice i čačkalicom izbockati na par mesta. U vodu usuti esenciju, ulje, šećer, so i kada provri u tečnosti bariti pripremljene paprike po 2-3 minuta sa obe strane. Paprike slagati u tegle i zalivati presolcem. Pokriti tegle tacnicama i ostaviti ih umotane u tople čaršafe ili tanje ćebe do sutradan. Sledećeg dana po potrebi presložiti paprike, pritisnuti plastičnim pritiskačem i preliti ostatkom presolca, te poklopiti i ostaviti na predviđeno mesto.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam.

Нема коментара:

Постави коментар