ČORBA OD KISELE PAVLAKE

Prethodnih dana dobro sam se smrzla, a verujem i mnogi od Vas. Ovakvi dani nekako ne idu pod ruku sa kalendarskim mesecom u kome smo ali šta je tu je. Ko zna zašto je ovo dobro? Nadam se da će otopljenje doći ubrzo i da ćemo uživati u lepšem vremenu. U ovakve, sumorne i hlade, dane uvek mi paše fina, topla, čorbica, pa evo jednog laganog, starog i proverenog receptića. 
„Veliki narodni kuvar“ kaže: 
"Kašiku maslaca ili masti zagrejati na štednjaku. U zagrejanu masu sipati jednu kašiku brašna. Zapršku ostaviti belu, pa je naliti supom od kostiju, bujonom ili vodom u kojoj se kuvala zelen. Dodati u supu kiselu pavlaku, sitno isečeno peršunovo lišće i kuvati dalje. Začiniti je jednim žumancetom, kiselom pavlakom i sokom od limuna. Zasebno služiti hleb pržen na masti ili maslacu." 

Napomena:
Čorbicu pripremam na umerenoj temperaturi i uvek sa junećom supom.
Gotova je za petnaestak minuta.
Umesto pavlake može se koristiti mileram, mada je ukus vrlo sličan.
Limunov sok možete dodati/oduzeti, prema ukusu. Mada, lično smatram da je čorbica mnogo bolja sa limunom.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam.

8 коментара:

  1. Taj kuvar je alfa i omega :-))) Ovakve čorbe i ja volim, da mi ne mulja povrće po njima XD

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam!! <3 Mi je zovemo - bela, kisela čorba :) I sad ću da je spremim za večeru, da znaš! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nalence, danas smo se grejali uz tvoju vranjansku pitu, odusevili se nacisto (ko ce docekati kraj meseca za objavljivanje:), moracu je napraviti jos koji put do tada, hehe... a corbice sa kiselom pavlakom i limunom obozavam, ova tvoja je za cistu peticu 5+!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aaaa, pa lepo ste se zagrejali:))) Hvala, slatki moj minjončicu:)

      Избриши
  4. Dobra!!! :) Inače, već neko vreme razmišljam o stvaranju igrice na temu Velikog narodnog kuvara. Mislim da bi se mnogima dopala... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Iako je ovih dana dosta toplije dobra juha uvijek paše, a kod mene nema dana bez juhe tako da će i ova doći na stol. Nisam je do sada isprobala, a baš mi dobro i izgleda i zvuči !

    ОдговориИзбриши