ŠNICLE U SOSU OD CRNOG LUKA I SENFA

Jednostavne stvari su uvek najbolje. Kako u kuhinji a ono i u životu, inače. Da li su to odnosi sa prijateljima, poslovnim saradnicima, komšilukom ili spontana poznanstva jedno je sigurno, uvek je najmanje prostora i šansi za odmeravanje tj. premeravanje interesa kada je nešto jednostavno tj. uprošćeno. Što je nešto iskrenije to je i jednostavnije, npr. dečji osmeh ili interesovanje koje pokazuju za nama neke sasvim obične i otpisane stvari...
Tako u skladu sa podeljenim mislima, evo jednog potpuno običnog, jednostavnog i možda ne interesantnog jela koje će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ovo kažem iz iskustva jer je i one koji ne vole jela ovog tipa prijatno iznenadilo tj. potpuno oduševilo, al' da se ne hvalim. ☺

Potrebne namirnice: ½ kg svinjskih šnicli, 2 glavice crnog luka, so, biber, 40 g putera, 40 ml ulja, 1 vrhom puna kašičica senfa, 2 kašike brašna, 400  ml bujona.

Način pripreme: Šnicle oprati i posušiti pa bogato posoliti. U tiganju rastopiti puter sa uljem pa kratko propržiti šnicle sa obe strane (da promene boju). Pržene šnicle poređati u vatrostalnu posudu i ostaviti sa strane. U istom tiganju na umerenoj temperaturi propržiti crni luk isečen na tanke režnjeve. Lagano dinstati dok ne postane mekan i poprimi rumenu boju. Prženi luk ocediti od viška masnoće pa poređatii preko šnicli. Brašno pomešati sa biberom i senfom, pa dodati bujona i promešati da se dobije gusta, svilenkasta masa bez grudvica. Zatim, dodati ostatak tečnosti, promešati i izručiti u još topao tiganj. Sačekati da se smesa fino sjedini sa masnoćom iz tiganja uz stalno mešanje pa preliti šnicle. Šnicle staviti u prethodno ugrejanu rernu da se krčkaju oko 35 minuta na 200ºC. Služiti toplo uz bogat dodatak sosa.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Tekstovi i fotografije koji se nalaze na blogu ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

10 коментара:

  1. Одговори
    1. I meni, narocito kad krenem da istrazujem po tanjiru ☺

      Избриши
  2. Ja sam već spremna da zamočim hleb u ovaj sos a može i pire ...mnogo dobro izgleda i sigurna sam da je veoma ukusno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joooj, Zoki moja da znas da sam i ja mockala bas slatko... ☺

      Избриши
  3. uh dobro ti je ovo, fini šnicli u još boljem umaku, mljac! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga ☺ Vizuelno i nije baš neodoljivo ali zato čim se gricne prvi zalogaj sve se menja i ukus je ono sto kupuje na prvu. Hvala sto si svratila. Pozdrav.

      Избриши
  4. Često radim slično s puno, puno luka i onima koji se nećkaju, mogu potvrditi da je ovo odlično!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti što si se oglasila i dala preporuku jer zaista je odlično! Inače, i ja radim sa puno crnog luka al ovog puta nisam smela zbog nekih što se bune (hihiii, a ne znaju šta propuštaju) ☺

      Избриши
  5. Samo da ti kazem da su snicle za 5+++, pravila sam ih nedavno kad si ih objavila na fejsu... mmmm, rucak za prste polizati, hvala punooo!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E baš mi je drago da su ti se dopale... Hvala ti što si javila utiske. Kiss-kiss :)

      Избриши