MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA (BEZ POHOVANjA)

Da li i vi volite složence, musake i slična jela tog tipa? Ja ih obožavam. Nekako, sve je tu, fino složeno i prožeto ukusima. Samo uključiš rernu i ćao. Svi siti, srećni i zadovoljni. 😋

Tako nešto vam predstavljam danas - u pitanju je musaka ili složenac od pečenih paprika. Nema potrebe za prethodnim pohovanjem paprika, a ukus i struktura jela su savršeni. 

Toplo vam preporučujem da isprobate ovaj recept i uživate u ukusima koje nam paprike donose. 

Musaka od paprika koje se ne pohuju

Potrebne namirnice: 10-12 paprika, brašno za valjanje, 300 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 krompir, 1 paradajz, 4 jajeta, 60 g kisele pavlake, 80 ml mleka, ulje, so, biber, suvi začin, peršunov list.

Musaka od paprika

Način pripreme: Paprike oprati, ispeći, uviti u kesu i ostaviti da se ohlade. Hladne paprike oljuštiti i očistiti od peteljki i semenki. Tako pripremljene paprike ostaviti preko noći da se ocede. Na malo ugrejanog ulja izdinstati sitno seckan crni luk, pa dodati mleveno meso i sve dobro upržiti, toliko da meso porumeni i sva tečnost ispari. Dodati sitno seckan beli luk i rendani krompir, začiniti prema ukusu i promešati. Jaja penasto umutiti sa kiselom pavlakom i mlekom, pa začiniti prema ukusu. U blago nauljenu vatrostalnu posudu poređati sloj paprike uvaljane u brašno pomešano sa malo soli. Naneti sloj mlevenog mesa i preliti umućenim jajima. Postupak ponavljati još 2-3 puta, pa na preliveni nadev složiti paradajz isečen na kolutove, posoliti i prekriti poslednjim slojem paprike. Sve preliti ostatkom umućenih jaja i peći na 200ºC oko 20 minuta. Zatim isključiti pećnicu i ostaviti jelo u rerni sve dok se pećnica ne ohladi. Iseći na parčad željene veličine (više je nego bogata ukusom, mogu se seći manji komadi), posuti cepkanim peršunom i poslužiti. Musaka se može služiti topla ali i hladna, kao glavno jelo ili predjelo

Musaka od pečenih paprika

Napomena: Paprike sam presekla nakon ljuštenja, tako da sam dobila veliku "šniclu".

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

8 коментара:

  1. Одговори
    1. E, baš mi je drago da ti se dopalo! Nadam se da će biti isprobano i da će ti se dopasti. Javni utiske. ♥

      Избриши
  2. Pravila sam nešto na ovu temu i jako nam se dopalo...uživajte i za mene.Pozdrav Nalence.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto potvrde da je ovo ukusan zalogaj. ☺ Hvala, Zoki. ♥ Hoćemo, ne brini. Ljubac

      Избриши
  3. Одговори
    1. Draga Mirjana, raduje me da to čujem. Hvala. ☺ Javite utiske... Lep pozdrav.

      Избриши
  4. Jako fino :) Inače musaku obožavam s čime god, ali s paprikama je pravi delikates :)

    ОдговориИзбриши