OBROK ZA 30 MINUTA - PILETINA SA MAKARONAMA

Manje je više – pravilo koje je potvrđeno i ovog puta. 
Usred pripreme pileće pikate (piccata) dobih želju za nečim drugim i krenuh mu u susret. Nemojte se zbog ovog čuditi jer je kod mene ovakvo ponašanje ustaljena pojava. ☺
Recept za pripremu pileće pikate biće uskoro na blogu, obećavam. Mislim, mora jer drugačije ne može biti, s obzirom da sam krenula da praznim prostor koji mi fotke i recepti zauzimaju. Što bi neki rekli, krajnje je vreme bilo. 
Ovo jednostavno i vrlo ukusno jelo morate isprobati. Savršeno rumena i ukusna piletina, makarone tj. čipkasti rezanci u paradajz sosu, sa malo origana i mlevenog ruzmarina pričiniće vam pravi užitak ukoliko se odlučite za pripremu ovog jela. Ima li bolje računice nego kada za malo vremena i bez puno truda dobijete savršeno ukusnu hranu? 
Pileće meso i testenina u paradajz sosu
Potrebne namirnice: 500 g pilećeg belog mesa, 100 g brašna, 300 g makarona (čipkasti rezanci), 3 čena belog luka, 400 g pelata paradajza, so, biber, origano, mleveni ruzmarin, ulje.
Belo meso
Način pripreme: Pileće belo meso (sobne temperature) iseći na manje komade, pa bogato posoliti i pobiberiti sa svih strana. Piletinu uvaljati u brašno, toliko da se formira vidljiv sloj brašna na mesu, a višak otresti. Na ugrejano ulje položiti pileće meso i pržiti najpre sa jedne pa sa druge strane dok ne porumeni (oko 4 minuta sa svake strane). Prženu piletinu izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane, na toplom (bez prekrivanja). Skloniti tiganj sa vatre, dodati sitno seckan beli luk i pržiti ga uz mešanje. Voditi računa da ne porumeni. Zatim, dodati sitno seckan paradajz i sok iz konzerve, pa mešati dok se sve ne poveže. Dodati do pola kuvane makarone i nastaviti kuvanje dok testo ne omekša, uz dolivanje tečnosti u kojoj su se makarone prethodno kuvale. Kad je postignuta željena gustina sosa, makarone začiniti prema ukusu, dobro promešati, pa preručiti u veću vatrostalnu posudu i ravnomerno ih rasporediti. Odozgo poređati prženo meso i odmah poslužiti, uz dodatak parmezana ili po želji.
Kako se prži belo meso

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

2 коментара: