PARADAJZ ČORBA SA REZANCIMA


1 konzerva paradajza (pelat)
1/2 glavice crnog luka ili pera mladog crnog luka
1 čen belo gluka ili struk mladog belog luka
2 kašike brašna
2 kašike ulja
1.5 l vode
so i začin po ukusu
rezanci za supu po ukusu

Priprema: Na ugrajanom ulju propržiti luk (ili pera mladog crnog luka) na umerenoj temperaturi, posoliti. Kada se luk uprži dodati sitno iseckan beli luk i povremeno dolivati malo vode. Nakon što se luk izdinsta (postane kašast) i ispari višak tečnosti dodati brašno i blago propržiti. Zatim, uliti pelat i pustiti da prokrčka, a paradajz što bolje usitniti (ili štapnim mikserom sve ispasirati). Naliti vrelom vodom i sačekati da provri. Dodati rezance za supu i začine, pa ukuvati (dok rezanci omekšaju). Kada je supa provrila, skloniti sa vatre i sačekati da se ohladi. Naravno, služiti prema želji. Može toplo a može i hladno.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Tekstovi i fotografije koji se nalaze na blogu ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар