OMLET SA PROKELJOM

Prokelj u kajgani
2 jaja
10-ak barenih prokelja
kašika ulja
3 lista sira gauda
2 šnita praške šunke
so, biber po ukusu
tost

Napomena: Ova količina je dovoljna za jednu osobu.


Priprema: Jaja umutiti jedno po jedno (mnogo bolje se održi omlet, kada se skloni sa ringle). U to dodati prokuvani prokelj, isečen na polovine, pa začiniti solju i biberom. Masu presuti u dobro zagrejan tiganj, prethodno podmazan. Zapeći sa jedne strane, pa okrenuti. Na okrenutu površinu ređati kačkavalj, a preko njega šunku. Urolati omlet dok je još u tiganju i ostaviti još malo da se kačkavalj rastopi. Nakon 60-ak sekundi servirati na toplom tanjiru uz kriške tosta.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Tekstovi i fotografije koji se nalaze na blogu ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар