SUNDJER TORTA


Dobro umutiti 6 belanaca sa 8 kašika šećera. U to dodati 100 g mlevenih lešnika, pa polako varjačom promešati iznutra ka spolja. Smesu preliti u pleh obložen pek-papirom. Peći 10-ak minuta na 180 stepeni C, u prethodno ugrejanoj rerni. Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i ohladiti.
U 7 dl mleka skuvati 8 kašika šećera, pa u to uliti prethodno umućenu smesu od 6 žumanaca, 2 vanil pudinga i malo brašna, uz neprekidno mešanje. Kad se zgusne skinuti sa ringle i dobro ohladiti.
Umutiti 250 g putera, pa dodati u prethodno ohlađenu smesu i umutiti kremu.
Ohlađene kore iscepkati na sitne parčiće, pa sjediniti sa pripremljenom masom. U to dodati voće po izboru (banane, jagode, maline, kruške, ananas).
U okruglu posudu oblepljenu folijom usuti smesu i poravnati. Ostaviti da prenoći, a sutradan je okrenuti na tacnu, pažljivo ukloniti foliju i sa svih strana premazati šlagom, pa dekorisati po želji.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Tekstovi i fotografije koji se nalaze na blogu ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар