ZIMZELENA SALATA

Ova salata mi je posebno draga i često je pripremam tokom hladnijeg dela godine. Ne zahteva puno truda, vrlo je ukusna, raznolike je teksture i zasita. Ukoliko vam se učini zanimljivom, evo recepta da se nađe.

Potrebne namirnice:  ½ kg prokelja, 200 g kisele pavlake, 100 g majoneza, 100 g tvrdog sira (Gauda), 100 g praške šunke, 20 g očišćenih pistaća, so i biber prema ukusu.

Način pripreme: Oprati prokelj i odstraniti mu loše listove i plitko odstraniti koren. U slanu, kipuću vodu, spustiti prokelj da se obari (oko 10 minuta). Dok se kuva, pripremiti smesu od pavlake, majoneza, soli, bibera, seckane šunke (na trakice), rendanog sira (ostaviti malo za posipanje) i seckanih pistaća (ostaviti malo za posipanje). Kuvani prokelj ocediti od vode i sacekati da se ohladi, a potom ga iseći na cetvrtine. Zatim, pripremljeni prokelj umešati u kremasu smešu i fino sjediniti. Tako pripremljenu salatu služiti odmah ili odložiti u frižider do 24, pa služiti potpuno hladnu. Neposredno pred serviranje salatu preručiti u posudu za serviranje, ukrasiti pistaćima i sitno rendanim tvrdim sirom.

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Hvala vam. Tekstovi i fotografije sa bloga ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар