ROLNICE SA PILEĆIM MESOM

S' piletinom ili ne, ove rolnice su fenomenalne! Nestale su u roku od 15 minuta. Ukoliko ste ljubitelj pilećeg mesa evo još jednog načina kako ga upotrebiti. Može kao predjelo ali i kao doručak ili večerica (zavisi na kom ste režimu ishrane). 
kuvana piletina (batak, krilca...)
10-ak kora za pitu
2 jaja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šargarepa
malo peršuna
so, biber prema ukusu
3 supene kašike pavlake
ulje za prženje

Priprema: Obarenu piletinu odvojiti od kostiju i usitniti meso. Crni luk propržiti da postane staklast i dodati beli luk. Posoliti, pa u to dodati na sitno izrendanu šargarepu. Blago propržiti i pred kraj dodati seckani peršun i biber. Promešati i ostaviti da se prohladi. U međuvremenu kore preseći na polovine. Svaku polovinu namazati sa malo pavlake a na to posuti (1/3 kore) fil. Zaviti oba kraja, pa urolati rolnicu. Kada su rolnice pripremljene uvaljati ih u umućena jaja i  pržiti u zagrejanom ulju. Pržiti 3-4 minuta, dok ne dobije zlatkastu boju i odložiti na ubrus kako bi se višak masnoće ocedio. Služiti uz prilog po izboru dok je toplo. Jelo je divno i nakon 24 časa (sočno i mekano).

Nale

Biće mi drago ako u komentarima iznesete svoje utiske, kritike i predloge. Tekstovi i fotografije koji se nalaze na blogu ne mogu se preuzimati bez dozvole autora.

2 коментара:

  1. Vidim bila si vrijedna - 3 posta jedan za drugim. Rolnice su odlicne!

    ОдговориИзбриши
  2. Bogme ti nas ostavi sa mnooogo finim recepticima :) U ovom bi se bukvalno udavila :)))

    ОдговориИзбриши